Created with Sketch. Консультація
Про затвердження програми з реалізації сімейної, ґендерної політики та протидії торгівлі людьми в Слов’янській міській територіальній громаді на 2022-2024 роки
14 січня 2022
Відділ у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту

Запрошуємо громадськість до обговорення проєкту розпорядження керівника Слов’янської міської військово-цивільної адміністрації «Про затвердження програми з реалізації сімейної, ґендерної політики та протидії торгівлі людьми в Слов’янській міській територіальній громаді на 2022 – 2024 роки».

Затвердження та виконання програми з реалізації сімейної, ґендерної політики та протидії торгівлі людьми в Слов’янській міській територіальній громаді на 2022 – 2024 роки  дасть можливість:

- підтримувати громадські ініціативи, спрямовані на формування ґендерної культури, подоланню стереотипів щодо ролі жінок і чоловіків у сім’ї та суспільстві;

- сприяти у підвищенні рівня обізнаності населення щодо сучасних проявів торгівлі людьми, а також засобів і методів, що використовуються торгівцями людьми;

- сприяти у реалізації комплексної державної політики щодо попередження домашнього насильства та протидії торгівлі людьми;

- формувати у суспільстві негативне ставлення до насильницьких моделей поведінки та нетерпимості до фактів домашнього насильства;

- запобігати асоціальним проявам у сім’ї, передусім жорстокості та насильству, соціальному сирітству, бездоглядності та безпритульності дітей;

- забезпечувати ефективність системи раннього виявлення сімей, у яких вчинюється насильство або є реальна загроза його вчинення та організації соціального супроводу таких сімей;

- утверджувати  ґендерну рівність, зміцнювати існуючі та створювати нові механізми з недопущення  дискримінації за ознакою статті;

- надавати допомогу особам, які постраждали від торгівлі людьми;

- підвищувати рівень правової культури населення та рівень поінформованості про проблему домашнього насильства та протидії торгівлі людьми шляхом проведення широкомасштабної інформаційно-просвітницької та роз’яснювальної роботи.

Зауваження і пропозиції до проєкту розпорядження керівника Слов’янської міської військово-цивільної адміністрації «Про затвердження програми з реалізації сімейної, ґендерної політики та протидії торгівлі людьми в Слов’янській міській територіальній громаді на 2022 – 2024 роки » приймаються відділом у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту Слов’янської міської військово-цивільної адміністрації у термін до 01 лютого  2022 року включно на електронну адресу molod@slavrada.gov.ua або шляхом розміщення власного коментаря на цій сторінці.

Телефон для довідок: (06262) 2-76-50.

Слов'янська міська ВЦА
Created with Sketch. 0 коментарів
Created with Sketch. Додати коментар
РЕЗУЛЬТАТИ КОНСУЛЬТАЦІЇ

Пропозиції та зауваження до проєкту розпорядження керівника Слов’янської міської військово-цивільної адміністрації «Про затвердження програми з реалізації сімейної, ґендерної політики та протидії торгівлі людьми в Слов’янській міській територіальній громаді на 2022 – 2024 роки» не надходили.

За результатами проведення електронних консультацій з громадськістю, проєкт розпорядження керівника Слов’янської міської військово-цивільної адміністрації «Про затвердження програми з реалізації сімейної, ґендерної політики та протидії торгівлі людьми в Слов’янській міській територіальній громаді на 2022 – 2024 роки» залишити без змін та доповнень.

Відділ у справах сім’ї, молоді, фізичної культури та спорту