Created with Sketch. Консультація
Перелік назв вулиць Кропивницької міської територіальної громади, що підлягають перейменуванню, та напрацьованих нових назв до них
27 липня 2022
Управління культури та туризму Кропивницької міської ради

Кропивницька міська рада оголошує про початок процедури збору пропозицій до переліку назв вулиць Кропивницької міської територіальної громади, що підлягають перейменуванню, та напрацьованих нових назв до них. Перелік за посиланням https://kr-rada.gov.ua/pereymenuvannya-vulits/perelik-vulits-pereimenuvannya/

Мета проведення консультації: вивчення громадської думки, збір пропозицій до переліку назв вулиць Кропивницької міської територіальної громади з метою заміни топонімів, що пов’язані з державою-агресором, комуністичним тоталітарним режимом, імперським та радянським минулим, на українсько-марковані назви.

Пропозиції мають містити обгрунтування з урахуванням критеріїв, визначених у додатках 1-2 «Концепції інтеграції українських маркерів у топонімічний простір Кропивницької міської територіальної громади». Форма оформлення пропозицій розміщена у додатку 4 зазначеної Концепції, яка розміщена за посиланням https://kr-rada.gov.ua/pereymenuvannya-vulits/

Пропозиції також можна надавати шляхом заповнення Google-форми за посиланням https://kr-rada.gov.ua/pereymenuvannya-vulits/opituvannya-pereimenuvannya/ або письмово за адресою: 25022, м. Кропивницький, вул. Велика Перспективна, 41; kmvk@krmr.gov.ua

Результати консультацій будуть оприлюднені після узагальнення та їх розгляду топонімічною комісією.

Управління культури та туризму Кропивницької міської ради
Created with Sketch. 0 коментарів