Created with Sketch. Консультація
Електронні консультації щодо питання демонтажу чи збереження пам’ятника герою СРСР Геврику
12 жовтня 2022
Управлінням цифровізації, інформаційної політики та комунікацій

У Дрогобицькій громаді триває процес декомунізації та дерусифікації. Над цим працює спеціальна комісія з питань проведення заходів дерусифікації та перейменування і присвоєння назв вулицям, провулкам, паркам, скверам у межах Дрогобицької міської територіальної громади.

Станом на сьогоднішній день комісія напрацювала низку вулиць, які потрібно першочергово перейменувати.

Окрім цього в громаді досі залишаються старі меморіальні дошки та пам’ятники радянським постатям. Одним із таких є пам’ятник герою СРСР Геврику.

На адресу Дрогобицької міської ради надійшли звернення з різного роду інформацією. Одні заявники вимагають демонтувати пам’ятник Геврику, як символ радянської армії та більшовицької влади, що прямо підпадає під дію закону про декомунізацію. Є й такі, хто відстоює право на існування пам’ятника Геврика у Дрогобичі

Чи варто зберегти пам’ятник дрогобичанину Геврику у формі радянського воїна та в статусі героя СРСР? Пропозиції можна залишати на платформі електронної демократії E-Dem.

Дрогобицька міська рада
Created with Sketch. 4 коментарів