Електронне Обговорення НПА
Про бюджет Луцької міської територіальної громади на 2021 рік
15 грудня 2020
Департамент фінансів та бюджету

Потреба і мета прийняття рішення:
Законодавчою основою формування місцевих бюджетів та їх взаємовідносин з Державним бюджетом України на 2021 рік є Конституція України, Бюджетний та Податковий кодекси України, Закон України “Про місцеве самоврядування в Україні”, проєкт Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік».
Відповідно до розпорядження КМУ від 12.06.2020 року № 708-р «Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Волинської області» до Луцької міської територіальної громади приєднано Жидичинську, Заборольську, Княгининівську ОТГ та Іванчицівську сільську раду.
Фінансовий ресурс бюджету Луцької міської територіальної громади на 2021 рік сформовано на основі норм законодавчих актів, що стосуються місцевих бюджетів та міжбюджетних відносин, на підставі основних макропоказників економічного і соціального розвитку України на 2021 - 2023 роки, схвалених постановою Кабінету Міністрів України від 29.07.2020 № 671, з урахуванням розпорядження  Кабінету Міністрів України від 12 червня 2020 року № 708-р „Про визначення адміністративних центрів та затвердження територій територіальних громад Волинської області” і особливостей складання розрахунків до проєктів бюджетів на 2021 рік, повідомлених листом Міністерства фінансів України від 14 серпня 2020 року № 05110-14-6/25094.
Проєкт рішення сформовано з урахуванням Типової форми рішення про місцевий бюджет, затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 03.08.2018 № 669 зі змінами, структури кодування бюджетних програм, визначених наказом Міністерства фінансів України від 31.08.2018 № 729 зі змінами.

Департамент фінансів та бюджету
0 правок
Переглянути правки
Проект нормативно-правового акту

Керуючись Бюджетним кодексом України, Законом України “Про місцеве самоврядування в Україні”, Луцька міська рада

В И Р І Ш И Л А:
    1. Визначити на 2021 рік:
доходи бюджету Луцької міської територіальної громади у сумі 2 458 397 424 грн, у тому числі доходи загального фонду бюджету громади – 2 395 225 924 грн, доходи спеціального фонду бюджету громади –63 171 500 грн згідно з додатком 1 до цього рішення;
видатки бюджету Луцької міської територіальної громади у сумі 2 593 840 424 грн, у тому числі  видатки загального фонду бюджету Луцької міської територіальної громади – 2 135 000 393 грн, видатки спеціального фонду бюджету Луцької міської територіальної громади – 458 840 031 грн;
повернення кредитів до бюджету Луцької міської територіальної громади у сумі 46 970 693 грн, у тому числі повернення кредитів до спеціального фонду бюджету громади – 46 970 693 грн;
надання кредитів з бюджету Луцької міської територіальної громади у сумі 46 975 693 грн, у тому числі надання кредитів із спеціального фонду бюджету Луцької міської територіальної громади – 46 975 693 грн;
профіцит за загальним фондом бюджету Луцької міської територіальної громади у сумі 260 225 531 грн згідно  з додатком 2 до цього рішення;
дефіцит за спеціальним фондом бюджету Луцької міської територіальної громади у сумі 395 673 531 грн згідно з додатком 2 до цього рішення;
оборотний залишок бюджетних коштів бюджету Луцької міської територіальної громади на 2021 рік у розмірі 1 000 000 грн, що становить 0,04 відсотка видатків загального фонду бюджету Луцької міської територіальної громади, визначених цим пунктом;
резервний фонд бюджету Луцької міської територіальної громади у розмірі 12 200 000 грн, що становить 0,5 відсотка видатків загального фонду бюджету Луцької міської територіальної громади, визначених цим пунктом.
2. Затвердити бюджетні призначення головним розпорядникам коштів бюджету Луцької міської територіальної громади на 2021 рік у розрізі відповідальних виконавців за бюджетними програмами  згідно з додатками 3, 4 до цього рішення.
3. Затвердити на 2021 рік міжбюджетні трансферти згідно із додатком 5 до цього рішення.
Відповідно до статті 23 Бюджетного кодексу України надати право виконавчому комітету міської ради:
1) розподіляти та перерозподіляти субвенції з державного бюджету та обласного бюджету, крім додаткових обсягів освітньої та медичної субвенцій, отриманих з державного бюджету протягом року;
2) за погодженням з постійною комісією з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів розподіляти та перерозподіляти додаткові обсяги освітньої та медичної субвенцій, отримані з державного бюджету протягом року.
Відповідно до пункту 48 частини першої статті 2 Бюджетного кодексу України установити, що кошти цільових субвенції з бюджету громади (крім субвенцій, що надаються за рахунок коштів цільових трансфертів з державного бюджету), визначені у розписі бюджету громади як видатки споживання, можуть спрямовуватись з інших бюджетів на видатки розвитку відповідно до цільового призначення субвенцій, визначеного у додатку 5 до рішення.
4. Затвердити на 2021 рік розподіл коштів бюджету розвитку на будівництво, реконструкцію, реставрацію, капітальний ремонт об'єктів виробничої, комунікаційної та соціальної інфраструктури за об'єктами згідно із додатком 6 до цього рішення.
5. Затвердити розподіл витрат бюджету Луцької міської територіальної громади на реалізацію місцевих програм у сумі 587 879 445 грн згідно із додатком 7 до цього рішення.
6. Установити, що у загальному фонді бюджету Луцької міської територіальної громади на 2021 рік:
1) до доходів загального фонду належать доходи:
- визначені статтею 64 Бюджетного кодексу України,
- трансферти, визначені статтями 97, 99, 101, 102, 103,1031, 1032, 103³, 1036, 104 Бюджетного кодексу України (крім субвенцій, визначених статтею 691 та частиною першою статті 71 Бюджетного кодексу України);
2) джерелами формування у частині фінансування є джерела, визначені пунктом 4 частини 1 статті 15, статті 72 Бюджетного кодексу України;
3) джерелами формування у частині кредитування є повернення кредитів до бюджету без визначення цільового спрямування та надання кредитів з бюджету. Що здійснюється за рахунок надходжень загального фонду бюджету.
7. Установити, що джерелами формування спеціального фонду бюджету Луцької міської територіальної громади на 2021 рік:
1) у частині доходів є надходження, визначені статтею 691, 71 Бюджетного кодексу України;
2) у частині фінансування є надходження, визначені пунктами 1,3 частини 1 статті 15 Бюджетного кодексу України, кошти, які передаються з іншої частини бюджету територіальної громади, а також залишок коштів спеціального фонду бюджету, крім власних надходжень бюджетних установ;
3) у частині кредитування є надходження, визначені статтями 691, 71, 72, 74 Бюджетного кодексу України.
8. Установити, що у 2021 році кошти, отримані до спеціального фонду бюджету Луцької міської територіальної громади (абзаци 1,2 пункту 7 цього рішення) згідно з пунктами частини 1 статті 691   та частини першої  статті 71 Бюджетного кодексу України, спрямовуються на реалізацію заходів, визначених Бюджетним кодексом України.
9. Визначити на 31 грудня 2021 року граничний обсяг місцевого боргу бюджету Луцької міської територіальної громади у сумі 135 447 576 грн та граничний обсяг гарантованого місцевого боргу у сумі 282 691 334 грн.

10. Визначити на 2021 рік відповідно до статті 55 Бюджетного кодексу України захищеними видатками бюджету Луцької міської територіальної громади видатки загального фонду на:
оплату праці працівників бюджетних установ;
нарахування на заробітну плату;
придбання медикаментів та перев'язувальних матеріалів;
забезпечення продуктами харчування;
оплату комунальних послуг та енергоносіїв;
обслуговування місцевого боргу;
соціальне забезпечення;
поточні трансферти місцевим бюджетам.

11. Відповідно до частини 8 статті 16 Бюджетного кодексу України дозволити департаменту фінансів та бюджету у 2021 році здійснювати розміщення на конкурсних засадах тимчасово вільних коштів бюджету Луцької міської територіальної громади на депозитах в установах банків з зарахуванням відсотків за їх користування до загального фонду бюджету Луцької міської територіальної громади у порядку, визначеному постановою Кабінету Міністрів України від 12.01.2011 № 6, та шляхом придбання державних цінних паперів у порядку, визначеному постановою Кабінету Міністрів України від 23.05.2018 № 544.
12. Відповідно до статей 43 та 73 Бюджетного кодексу України надати право виконавчому комітету міської ради отримувати у порядку, визначеному Кабінетом Міністрів України, позики на покриття тимчасових касових розривів Луцької міської територіальної громади, пов’язаних із забезпеченням захищених видатків загального фонду, в межах поточного бюджетного періоду за рахунок коштів єдиного казначейського рахунку  на договірних умовах без нарахування відсотків за користування цими коштами з обов’язковим їх поверненням до кінця поточного бюджетного періоду.
13. Головним розпорядникам коштів бюджету Луцької міської територіальної громади забезпечити:
1) затвердження паспортів бюджетних програм протягом 45 днів з дня набрання чинності цього рішення;
2) здійснення управління бюджетними коштами у межах встановлених бюджетних повноважень та проведення оцінки ефективності бюджетних програм, забезпечуючи ефективне, результативне і цільове використання бюджетних коштів, організацію та координацію роботи розпорядників бюджетних коштів нижчого рівня та одержувачів бюджетних коштів у бюджетному процесі;
3) здійснення контролю за своєчасним поверненням у повному обсязі до бюджету Луцької міської територіальної громади коштів, наданих за операціями з кредитування бюджету;
4) доступність інформації про бюджет Луцької міської територіальної громади відповідно до законодавства, а саме:
- здійснення публічного представлення та публікації інформації про бюджет за бюджетними програмами та показниками, бюджетні призначення щодо яких визначені цим рішенням, відповідно до вимог та за формою, встановленими Міністерством фінансів України, до 15 березня 2022 року;
- оприлюднення паспортів бюджетних програм у триденний строк з дня затвердження таких документів;
5) взяття бюджетних зобов'язань та здійснення витрат бюджету з урахуванням вимог чинного бюджетного законодавства;
6) проведення у повному обсязі розрахунків за електричну та теплову енергію, водопостачання, водовідведення, природний газ та послуги зв'язку, які споживаються бюджетними установами, та укладання договорів за кожним видом енергоносіїв у межах встановлених відповідним головним розпорядником бюджетних коштів обґрунтованих лімітів споживання.
13. Відповідно до статті 23 Бюджетного кодексу України надати право виконавчому комітету міської ради за погодженням з постійною комісією з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів перерозподіляти видатки загального та спеціального фонду, визначені  головним розпорядникам коштів бюджету Луцької міської територіальної громади цим рішенням, без зміни загального обсягу бюджетних призначень головного розпорядника коштів бюджету, в тому числі у частині перерозподілу:
1) видатків між бюджетними програмами, в тому числі між витратами загального фонду та бюджету розвитку спеціального фонду бюджету Луцької міської територіальної громади;
2) видатків у межах однієї бюджетної, в тому числі між витратами загального фонду та бюджету розвитку спеціального фонду бюджету Луцької міської територіальної громади, та за економічною класифікацією видатків, з урахуванням обмежень, визначених частиною 11 статті 23 Бюджетного кодексу України;
3) коштів на реалізацію місцевих програм, що фінансуються з бюджету Луцької міської територіальної громади;
4) об'єктів, видатки на які проводяться за рахунок коштів бюджету розвитку спеціального фонду бюджету Луцької міської територіальної громади.
Установити, що, у разі зміни назв виконавчих органів міської ради, повноваження головних розпорядників коштів бюджету Луцької міської територіальної громади, визначених цим рішенням, передаються виконавчим органам міської ради, які є їх правонаступниками.
Департаменту фінансів та бюджету міської ради, управлінню Державної казначейської служби України у місті Луцьку, виконавчим органам міської ради після зміни назв виконавчих органів міської ради забезпечити зміни назв головних розпорядників коштів бюджету Луцької міської територіальної громади у документах, що використовуються у бюджетному процесі.
Установити, що передача бюджетних призначень від головних розпорядників коштів бюджету Луцької міської територіальної громади новоствореним виконавчим органам міської ради у 2021 році здійснюється відповідно до вимог частини 6 статті 23 Бюджетного кодексу України.
Департаменту фінансів та бюджету Луцької міської ради у разі внесення змін до чинних нормативно-правових документів Міністерства фінансів України щодо класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів забезпечити врахування відповідних змін при складанні і виконанні розпису бюджету Луцької міської територіальної громади на 2021 рік та врахувати зміни у класифікації видатків та кредитування місцевих бюджетів при поданні пропозицій щодо внесення змін до цього рішення.
14. Це рішення набирає чинності з 01 січня 2021 року.
15. Додатки 1 - 7 до цього рішення є його невід'ємною частиною.
16. Опублікувати дане рішення в газеті „Луцький замок” в десятиденний строк з дня його прийняття відповідно до частини 4 статті 28 Бюджетного кодексу України.
17. Контроль за виконанням цього рішення покласти  на постійну комісію міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету і фінансів.

Міський голова                                                                    Ігор ПОЛІЩУК

Єлова 720 614

РЕЗУЛЬТАТИ ОБГОВОРЕННЯ НПА
Оцініть нормативно-правовий акт в цілому