Електронне Обговорення НПА
Проєкт Концепції розвитку малих річок Вінниці 2035
25 квітня 2023
Комунальне підприємство "Інститут Розвитку міст"

З  метою залучення представників громадськості та інших заінтересованих сторін до розгляду Концепції розвитку малих річок Вінниці 2035, розпочинається громадське обговорення. Залучення широкого кола громадян до створення Концепції дозволяє ідентифікувати та знайти прийнятні шляхи усунення проблем громади, забезпечити налагодження діалогу між громадськістю та владою. При цьому, однією з основних складових процесу планування є обов’язкова участь у ньому всіх активних та зацікавлених представників громади. Розроблена таким чином Концепція відображає інтереси усіх громадян, а тому сприймається громадою як «своя».

Концепція розвитку малих річок Вінниці розроблена відповідно до сучасних принципів розвитку міст та враховує глобальні тенденції у сфері охорони навколишнього середовища, що є відповіддю на найбільші екологічні виклики сучасності, зокрема – глобальне потепління. Ця концепція відповідає стратегічним цілям, завданням та візіям, а також узгоджується цілою низкою стратегічно-планувальних документів як в локальному масштабі, так і на глобальному рівні.

Заінтересованими особами є органи місцевого самоврядування, інститути громадянського суспільства, жителі Вінницької міської територіальної громади, підприємці, інвестори, науковці, виконавці інфраструктурних проєктів.

Малі річки є невід’ємною частиною вінницької міської екосистеми. Вони створюють неповторні ландшафти, що мають потенціал позитивно впливати на ментальне та фізичне здоров’я вінничан. Це безцінний природний ресурс, який, у разі втрати – не підлягає повноцінному відновленню. Основною задачею є зміна підходів до взаємодії з малими річками та інтеграція їх у міський простір та життя мешканців.

Організатором публічного обговорення є комунальне підприємство “Інститут розвитку міст”.

З додатковою інформацією можна ознайомитись в КП “Інститут розвитку міст” за адресою: 21050 м. Вінниця, вул. Соборна, буд. 59, тел: 0432-595358 до 09 травня 2023 року  включно, на офіційному вебпорталі Вінницької міської ради в спеціальному розділі «Громадські слухання».

Відповідальні особи щодо розгляду пропозицій: Янна Чайковська та Назар Коваленко.

Пропозиції та зауваження приймаються у письмовій формі комунальним підприємством “Інститут розвитку міст”, за адресою: 21050 м. Вінниця, вул. Соборна, буд. 59, тел: 0432-595358, E-mail: vin.small.rivers@gmail.com Строки подання зауважень та пропозицій: до 09 травня 2023 року включно. Пропозиції та зауваження подані після встановленого строку, не розглядаються. У повідомленнях вказуються прізвища, імена, по батькові, місце проживання та ставиться особистий підпис фізичної особи. Юридичні особи подають пропозиції із зазначенням найменування та місцезнаходження юридичної особи. Анонімні пропозиції не розглядаються.

Громадські слухання з обговорення  Концепції розвитку малих річок Вінниці 2035 відбудуться 09 травня 2023 року о 17.00 год у HUB Місто змістів за адресою: вул. Григорія Сковороди, 11, м.Вінниця.

Департамент правової політики та якості

Вінницької міської ради

Комунальне підприємство "Інститут Розвитку міст"
0 правок