Перейменування вулиці Ляхова в місті Полтава

Ляхов Андрій Микитович (1908-1943) – гвардії полковник, загинув у боях за Полтавщину, похований на території меморіального комплексу Солдатської Слави в Полтаві. Його могила меморіалізована (охороняється Законом, як пам’ятка).

Пропозиція робочої групи – перейменувати вулицю, оскільки ім’я діяча достатньо вшановане шляхом меморіалізації могили, а Інститутом національної пам’яті України з метою вшанування пам’яті про перемогу над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років рекомендовано зберегти назви на честь простих захисників, зокрема солдатів, офіцерів, лікарів та медсестер.

У ході громадського обговорення у формі публічних консультацій від мешканців Полтавської міської територіальної громади надійшли пропозиції щодо перейменування вулиці Ляхова, які після опрацювання робочою групою виносяться на етап голосування:

• Антона Грицая вул.  (Антон Юрійович Грицай (7 травня 1987, Полтава – 15 лютого 2015; Широкине, Волноваський район, Донецька область, Україна)  – один із засновників ультрас-угруповання  футбольного клубу «Ворскла». З 2014 року – вояк полку «Азов» Національної гвардії України (позивний: «Сіф»). Кавалер ордена «За мужність» III ступеня (посмертно). В серпні 2015 року в Полтаві відкрили меморіальну дошку його честі. Того ж року друзі Антона започаткували проведення Всеукраїнського фанатського турніру з міні-футболу пам'яті Антона Грицая).
  • Четвертого Універсалу вул. (Четвертий Універсал Української  Центральної ради (УЦР) – державно-правовий акт, що проголошував незалежність Української Народної Республіки (УНР) від Росії. Прийнятий  22 січня 1918 року  в Києві).
Антона Грицая вулиця
Четвертого Універсалу вулиця