Перейменування вулиці Степана Разіна в місті Полтава

Разін Степан Тимофійович (бл.1630-1671) – ватажок Селянської війни 1670-1671 р.р. в Московії.

Пропозиція від робочої групи – перейменувати, оскільки вулиця названа на честь діяча з історії царської Росії, не пов’язаного із вітчизняною історією і Полтавщиною.

Район Полтави  «Новобудова».

Питання:

У ході громадського обговорення у формі публічних консультацій від мешканців Полтавської міської територіальної громади надійшли пропозиції щодо перейменування вулиці Степана Разіна, які після опрацювання робочою групою виносяться на етап голосування:

• Тараса Трясила вул. (Тарас Трясило (ім’я за хрещенням – Тарас Федорович;  кримськотатарське ім'я – Хасан) - козацький отаман кримськотатарського походження в XVII ст.  Один із командирів козацьких найманців у Тридцятирічній війні. Реформував козацьке військо, посиливши роль кавалерії. Кошовий отаман Війська Запорозького нереєстрового (1629), організатор походу на Крим (1629), учасник Смоленської війни (1632–1634), керівник козацько-селянського повстання 1630 року. Помер біля 1639 р).
  • Червоної калини вул. (за мотивами стрілецької пісні «Ой, у лузі червона калина», яка стала одним із символів у визвольних війнах українського народу.  У 2022 році набула нової хвилі популярності у перші дні російського вторгнення в Україну).
Тараса Трясила вулиця
Червоної калини вулиця