Перейменування вулиці Ватутіна у с. Бричківка, Бричківський старостинський округ

Ватутін Микола Федорович (1901-1944) – генерал армії, Герой Радянського Союзу. Винний у злочинній загибелі тисяч українців. Брав участь у реалізації злочинного пакту Ріббентропа-Молотова. Пропозиція від робочої групи – перейменувати вулицю, оскільки, враховуючи ціну, якою здобувалася перемога, ми не можемо вшановувати радянських воєначальників – політичні фігури  та генералітет Червоної армії, навколо яких формувалася радянська ідеологія.

У ході громадського обговорення у формі публічних консультацій від мешканців Полтавської міської територіальної громади надійшли пропозиції щодо перейменування вулиці Ватутіна, які після опрацювання робочою групою виносяться на етап голосування:

• Калинова вул. (кущ калини, її квіти й плоди – це символ рідної землі, отчого краю, батькової хати, що пам’ять людську береже, нагадуючи про милі краї, символ безсмертя, невіддільний від життя. А також на прославлення української пісні «Ой, у лузі червона калина»,  яка стала народною).
  • Полтавська вул. (ця вулиця -  виїзд із села на місто Полтаву і в’їзд із боку Полтави).
  • Романа Шухевича вул. (Роман Осипович  Шухе́вич (псевдо: «Білий», «Дзвін», «Роман Лозовський», «Степан», «Чернець», «Чух», «Тур», «Тарас Чупринка»; 30 червня 1907, м. Львів – 5 березня 1950, с. Білогорща, нині мікрорайон у складі м. Львова) – український політик, громадський і державний діяч, військовик. Член галицького крайового проводу Організації українських націоналістів. Активний діяч ОУН.  Учасник боїв на Красному полі на стороні Карпатської Січі. Генерал-хорунжий, головнокомандувач Української повстанської армії (1943–1950), голова Секретаріату Української головної визвольної ради (1943–1950). Борець за незалежність України у XX сторіччі).
  • Східна  вул. (пропонується так назвати, бо ця вулиця спрямована на схід, у бік сходу Сонця).
Калинова вулиця
Полтавська вулиця