Перейменування провулку Матросова у с. Тахтаулове, Тахтаулівський старостинський округ

Матросов Олександр Матвійович (1924-1943) – рядовий-піхотинець, боєць «штрафбату». Герой Радянського Союзу. Постать належить до низки міфологізованих радянською ідеологією героїв задля патріотичного виховання. Не має стосунку до Полтави і Полтавщини.

Пропозиція робочої групи – перейменувати провулок, оскільки Інститутом національної пам’яті України з метою вшанування пам’яті про перемогу над нацизмом у Другій світовій війні 1939-1945 років рекомендовано зберегти назви на честь простих захисників, зокрема солдатів, офіцерів, лікарів та медсестер, зокрема тих, що загинули, захищаючи місто від нацистів або під час вигнання їх з Полтави.

По цьому провулку офіційно зареєстроване одне домоволодіння.

У ході громадського обговорення у формі публічних консультацій від мешканців Полтавської міської територіальної громади надійшли пропозиції щодо перейменування провулку Матросова, які після опрацювання робочою групою виносяться на етап голосування:

• Смарагдовий  пров. (смарагдовий відтінок – яскраво-зелений. Абстрактна назва для цього геоніму, який, за даними старостату, фактично не існує).
Смарагдовий провулок
Смарагдовий провулок