Впровадження електронних/цифрових рішень на території Чорноморської міської територіальної громади
25 січня 2024
Відділ інформаційних технологій та з питань доступу до публічної інформації Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області

Задля покращення ефективності управління та підвищення рівня безпеки і якості життєдіяльності в громаді, підвищення рівня доступності цифрових сервісів і послуг для громадян, усунення людського фактору та корупційних ризиків в реалізації контролюючих функцій держави, впровадження зручних форм комунікації органів влади та місцевого самоврядування з населенням та суб'єктами господарювання, забезпечення громадян своєчасною, достовірною та повною інформацією про події в громаді, формування безпечного інформаційного середовища на базі сучасних цифрових технологій, сприяння соціально-економічному розвитку громади шляхом упровадження інноваційних та передових ІТ-рішень в усі сфери життєдіяльності, створення умов для модернізації інформаційної інфраструктури та у зв'язку з розробленням Програми інформатизації Чорноморської міської територіальної громади на 2024-2026 роки, просимо мешканців громади долучитися до опитування.

Найбільш активним мешканцям пропонуємо також пройти деталізоване опитування, розміщене за посиланням: http://surl.li/psbmg   Найцікавіші кейси ми обговоримо та будемо втілювати особисто з їх авторами.

Долучайтесь до опитувань, адже думка кожного є важливою та неодмінно буде врахована під час визначення пріоритетних завдань та шляхів цифрового розвитку нашої громади!

Виконавчий комітет Чорноморської міської ради Одеського району Одеської області

На Вашу думку, які сфери життя громади потребують впровадження електронних/цифрових рішень?

ГОЛОСУВАННЯ ЗАВЕРШЕНЕПРОГОЛОСУЙТЕ ОБРАВШИ ОДНУ АБО ДЕКІЛЬКА З ОПЦІЙВИ ВЖЕ ПРОГОЛОСУВАЛИ
Обов'язкова кількість відповідей: 6
Благоустрій та комунальне господарство (розумні світлофори, розумні зупинки, Wi-Fi зони, інтерактивні інформаційні панелі з актуальними новинами та оголошеннями з життя громади, розумний будинок, попередження/Інформування про якість повітря, інформація про ремонтні роботи на дорогах міста, Е-парковка, кабінет мешканця/єдиний комунальний рахунок тощо)
Культура (Е-картка читача в бібліотеці, електронні публічні видання та книги, Е-каталог, проведення навчань з цифрової грамотності та безпечної поведінки в Інтернет на базі бібліотеки, тематичні 3D-маршрути містом та/або музеями міста)
Медицина (кабінет пацієнта, Е-картка, Е-черга, Е-консультація сімейного лікаря/вузького спеціаліста, телемедицина)
D
Освіта (контроль перебування дитини в навчальному закладі/за його межами, шкільний бюджет, Е-черга до дитячого садочка/школи, кабінети робототехніки, STEM/ STEAM лабораторії, лінгафонні кабінети, застосування елементів AR,VR, АІ (альтернативна, віртуальна реальність, штучний інтелект) в навчальному процесі)
E
Публічне управління (Е-урядування та Е-демократія) (громадський (відкритий) бюджет, наявність, повнота та своєчасність публікації відкритих даних, адміністративні послуги, які можна замовити та отримати дистанційно, можливість пройти навчання або отримати додаткову інформацію із започаткування власного бізнесу на базі центру Дія.Бізнес, Е-помічник з отримання публічних послуг та допомоги користування Е-сервісами)
F
Соціальна сфера (дистанційний контроль фізичного стану людей похилого віку та людей з обмеженими можливостями, Е-консультації з соціальних питань та послуг (гаряча лінія на базі АІ), побудова маршрутів для людей з обмеженими можливостями (пандуси, безпечні переходи, зупинки з обладнаним транспортом, парковки, доступні тротуари тощо)
G
Транспорт (Е-розклад руху громадського транспорту, Е-квиток в громадському транспорті, GPS-навігація, інформація на мапі про вело- та пішохідні зони/доріжки, їх фізичне розумне позначення в межах громади)
Визначіть з запропонованих варіантів декілька найбільш прийнятних, цікавих та важливих для громади. Висловіть свою позицію про існуючий стан речей або запропонуйте зміни. Виходячи з результатів опитування, визначатимуться пріоритетні напрями змін.
E
D