Щодо перейменування площі Дружби народів
03 серпня 2020
управління культури і туризму Міської ради міста Кропивницького

Запрошуємо взяти участь в опитуванні щодо перейменування площі Дружби народів у місті Кропивницькому

Варіанти нової назви площі запропоновані активістами громадських організацій міста, жителями будинків, які розташовані біля площі, під час народного віче 28 червня 2020 року та членами міської топонімічної комісії при Виконавчому комітеті Міської ради міста Кропивницького на засіданні 21 липня 2020 року.

Назва площі пов’язана із знаком “Орден “Дружби народів”. Оскільки знак містить символіку комуністичного тоталітарного режиму, заборонену до використання відповідно до підпунктів а, в пункту 4 статті 1 Закону України “Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки”, 14 липня 2020 року, враховуючи звернення громадських організацій, його було демонтовано.

Проводиться вивчення громадської думки щодо перейменування площі.

Увага: брати участь в опитуванні можуть тільки мешканці м. Кропивницького.

Інструкція з реєстрації на платформі у файлі нижче.

управління культури і туризму Міської ради міста Кропивницького
Created with Sketch. 2035 переглядів

Яку з пропозицій щодо перейменування площі Дружби народів Ви підтримуєте? Виберіть, будь ласка, один варіант назви. Власні пропозиції Ви можете залишити в коментарях за посиланням: https://consult.e-dem.ua/consultations/183

інший (свій) варіант