Created with Sketch. Консультація
Проєкт Програми економічного і соціального розвитку м.Слов’янська на 2021 рік та Звіт про стратегічну екологічну оцінку
15 жовтня 2020
Управління економічного та інвестиційного розвитку

Запрошуємо громадськість до участі у стратегічній екологічній оцінці проєкту Програми економічного і соціального розвитку м.Слов’янська на 2021 рік

Програма розроблена на виконання розпорядження міського голови від 29.07.2020 №182-р «Про розробку проєкту Програми економічного і соціального розвитку м.Слов’янська на 2021 рік» (далі – Програма), визначає пріоритетні напрями економічного і соціального розвитку міста у 2021 році та сукупність взаємоузгоджених завдань і заходів, що будуть реалізовуватися виконавчими органами міської ради, підприємствами, установами та організаціями щодо вирішення нагальних проблем та досягнення стратегічних цілей розвитку регіону у 2021 році.

Головною метою Програми є забезпечення розвитку міста шляхом створення необхідних умов для структурних зрушень в економіці, ефективного використання внутрішнього природно-ресурсного потенціалу, підвищення зайнятості населення, формування позитивного іміджу міста, забезпечення якості та загальної доступності публічних послуг, підвищення добробуту та стимулювання гармонійного розвитку населення.

З 12 жовтня 2018 року в Україні вступив в дію закон «Про стратегічну екологічну оцінку». Відповідно до пункту 2 розділу VI «Прикінцеві та перехідні положення» цього закону з 1 січня 2020 року стратегічна екологічна оцінка повинна здійснюватися для програм економічного і соціального розвитку міст.

На сучасному етапі розвитку суспільства все більшого значення у міжнародній, національній і регіональній політиці набуває концепція збалансованого (сталого) розвитку, спрямована на інтеграцію економічної, соціальної та екологічної складових розвитку. Поява цієї концепції пов’язана з необхідністю розв’язання екологічних проблем і врахування екологічних питань в процесах планування та прийняття рішень щодо соціально-економічного розвитку країн, регіонів і населених пунктів.

Стратегічна екологічна оцінка документів державного планування дає можливість зосередитися на всебічному аналізі можливого впливу планованої діяльності на довкілля та використовувати результати цього аналізу для запобігання або пом’якшення екологічних наслідків в процесі стратегічного планування.

Стратегічна екологічна оцінка (СЕО) – це новий інструмент реалізації екологічної політики, який базується на простому принципі: легше запобігти негативним для довкілля наслідкам діяльності на стадії планування, ніж виявляти та виправляти їх на стадії впровадження стратегічної ініціативи.

Метою СЕО є сприяння сталому розвитку шляхом забезпечення охорони довкілля, безпеки життєдіяльності населення та охорони його здоров’я, інтегрування екологічних вимог під час розроблення та затвердження документів державного планування. В Україні створені передумови для імплементації процесу СЕО, пов’язані з розвитком стратегічного планування та національної практики застосування екологічної оцінки.

Зауваження і пропозиції до проєкту Програми економічного і соціального розвитку м.Слов’янська на 2021 рік та Звіту про стратегічну екологічну оцінку приймаються управлінням економічного та інвестиційного розвитку Слов’янської міської ради, обов’язково вказавши (ПІБ/найменування та місцезнаходження) на електронну адресу: econom@slavrada.gov.ua з темою листа «До проєкту Програми, до Звіту про СЕО» у термін до 17 листопада 2020 року.

Пропозиції і зауваження, подані після встановленого строку/анонімні, не розглядаються.

Телефон для довідок: (06262)2-47-95, 2-41-41.

Слов'янська міська рада
Created with Sketch. 0 коментарів