Created with Sketch. Консультація
Громадське обговорення з приводу перейменування об’єктів топононіміки (вулиць, провулків, площ, парків, скверів та інших об’єктів) населених пунктів Зеленодольської міської територіальної громади
13 лютого 2024

Керуючись законами України «Про місцеве самоврядування», «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки», «Про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій», враховуючи причини та наслідки воєнного нападу російської федерації на Україну, початого 24 лютого 2022 року,  з метою позбавлення Зеленодольської міської територіальної громади усіх назв, які нагадують про російську федерацію або асоціюються з нею, враховуючи рекомендації Українського інституту національної пам’яті Зеленодольська міська рада продовжує перейменування об’єктів топоніміки на території громади.

Наразі ми прагнемо вивчити думку мешканців щодо перейменування об’єктів топоніміки в населених пунктах громади, тому Зеленодольська міська рада пропонує надати пропозиції щодо нових назв.

Організатор громадського обговорення: Відділ архітектури та інспекції державного архітектурно – будівельного контролю виконавчого комітету Зеленодольської міської ради.

Найменування об’єктів топоніміки, що пропонуються для перейменування: згідно з Додатком.

Надання пропозицій: Надати пропозиції можна до 1 березня 2024 року:

• за посиланням https://consult.e-dem.ua/consultations/805
  • на електронну пошту info@zelenodolsk.otg.dp.gov.ua з приміткою "перейменування об’єктів топоніміки"
  • у письмовій формі на адреси:
  1. м. Зеленодольськ (м. Зеленодольськ, с. Мала Костромка), вул. Енергетична, 15,  будівля міської ради, відповідальна особа Займак Олег Іванович, (тел. 096 242 81 85).
  2. с. Велика Костромка, вул. Фартушного, 19, будівля старостату, відповідальні особи Шайтанова Ольга Дмитрівна, (тел. 096 687 90 38), Чепурко Наталя Миколаївна, (тел. 068 028 30 98).
  3. с. Мар'янське, вул. Центральна, 64-А, будівля старостату, відповідальні особи Недря Віктор Васильович, (тел. 097 647 90 72), Скрипник Валентина Миколаївна, (тел. 097 312 10 63)

Строк надання пропозицій: протягом 24 днів з дня оприлюднення даного оголошення (до 01.03.2024 включно).

Акредитації представників засобів масової інформації, реєстрації учасників: вільний.

Порядок надання пропозицій:  Свої пропозиції зацікавлені особи подають у порядку, визначеному Законом України “Про звернення громадян”, п. 6 постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження Порядку проведення громадського обговорення під час розгляду питань про присвоєння юридичним особам та об’єктам права власності, які за ними закріплені, об’єктам права власності, які належать фізичним особам, імен (псевдонімів) фізичних осіб, ювілейних та святкових дат, назв і дат історичних подій».

Анонімні листи не розглядаються.

Результати: Результати запропонованих нових назв об’єктів топоніміки буде опубліковано на офіційному сайті Зеленодольської міської територіальної громади.

Рекомендації: для актуалізації перейменування географічних об’єктів та об’єктів топоніміки населених пунктів, рекомендуємо звернути увагу на список імен видатних творців, дослідників і популяризаторів української мови, пропонованих для увічнення в географічних назвах та об’єктах топоніміки. Список розміщений на офіційній сторінці Уповноваженого із захисту державної мови за посиланням:  https://mova-ombudsman.gov.ua/news/rekomendovanij-spisok-imen-vidatnih-tvorciv-doslidnikiv-i-populyarizatoriv-ukrayinskoyi-movi-yaki-mozhna-vikoristati-u-geografichnih-nazvah-ta-obyektah-toponimiki

Додаток

село Мала Костромка

перейменовуємо