Перейменування вулиці Сєрова в місті Полтава

Сєров Анатолій Костянтинович (1910-1939) – радянський військовий льотчик-винищувач. Герой Радянського Союзу (1938). Загинув разом із Поліною Осипенко. Стосунку до Полтави і Полтавщини не має.

У ході громадського обговорення у формі публічних консультацій від мешканців Полтавської міської територіальної громади надійшли пропозиції щодо перейменування вулиці Сєрова, які після опрацювання робочою групою виносяться на етап голосування:

• Левка Мацієвича вул.  (Левко (Лев) Макарович Маціє́вич (1877-1910)  –  учасник урочистостей у Полтаві з нагоди відкриття пам’ятника Іванові Котляревському (1903). Корабельний інженер та перший авіатор-українець, суднобудівник, автор проєктів кораблів, підводних човнів, протимінних заслонів, морських аеропланів тощо, український громадський і політичний діяч. Один із засновників Революційної української партії (РУП). Був серед фундаторів  у Народному домі Севастополя самодіяльного театру з українським репертуаром, організовував вечори пам'яті Тараса Шевченка. Брав активну участь у діяльності української громади Санкт-Петербурга. Фінансово підтримував український національний рух. Серед друзів і знайомих Мацієвича були Симон Петлюра, Михайло Коцюбинський, Микола Вороний, Олександр Олесь, Христина Алчевська, Микола Міхновський, Гнат Хоткевич, Юрій Коллард. Загинув в авіакатастрофі під час польоту над Комендантським полем поблизу Санкт-Петербурга на очах десятків тисяч глядачів. На похоронах Симон Петлюра поклав вінок з синьо-жовтою стрічкою з українськомовним написом).
  • Яківчанський яр вул. (вулиця розташована біля днища балки, як частини великої балкової системи, – біля місця, де з’єднуються Павленківський і Яківчанський яри, поблизу селища Яківці. Нижче цієї вулиці балка носить назву «Безводна долина» або «Задихальний яр». У ХІХ столітті неподалік розташовувався цегельний завод, для забезпечення роботи якого струмок перекривали дамбою.
Левка Мацієвича вулиця
Яківчанський яр вулиця