Перейменування вулиці 40-річчя Перемоги у с. Жуки, Тахтаулівський старостинський округ

Має бути перейменована на виконання вимог Закону України «Про засудження комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки».

У ході громадського обговорення у формі публічних консультацій від мешканців Полтавської міської територіальної громади надійшли пропозиції щодо перейменування вулиці 40-річчя Перемоги, які після опрацювання робочою групою виносяться на етап голосування:

• Євгена Піддубного  вул. (Українська повстанська армія, військово-політична формація Українського визвольного руху, стратегічною метою якого було відновлення Української держави. Заснована на зламі 1942–1943 років, вона діяла до вересня 1949-го, після чого реорганізована в збройне підпілля, що тривало до середини 1950-х. Через лави УПА пройшли понад 100 тисяч осіб, географія походження яких представлена усіма областями України, зокрема й Полтавщини.  Так, у виданнях «Вояки Української повстанської армії родом з Наддніпрянської України. Книга перша» (автори-упорядники: Коретчук Я.В., Каспрук С.Д., Тимків В.В., Гук В.Ю.) та «Полтавська діаспора. Велика енциклопедія – Лохвиця, Полтавщина, Україна, Європа, Австралія, Америка. Біографічні інформації, нариси, статті, рефлексії, есеї, довідки, листи» краєзнавця Олександра Панченка наведені біографії або короткі відомості про багатьох вихідців з Полтавщини. Серед них Євген Піддубний (позивний: «Наливайко») -  уродженець села Жуки Полтавського району, колишній воїн радянської армії (в Українській повстанській армії з листопада 1943 року). Деталі його життя і подальша доля невідомі).
  • Європейська вул. (пропонована назва вулиці відображає прагнення  України до європейських інституцій, і відображає європейський вектор розвитку держави (на противагу « руському міру»), а також як  вдячність державам Європи за підтримку українського народу в боротьбі з російськими агресорами).
  • Івана Жученка вул. (Іван Якович Жученко – представник старовинного козацького роду  Жученків (Жуків), із покозачених шляхтичів, якого вважають засновником села Жуки (1636 р. село під назвою Жуки вже існувало, і мало власну церкву). Син засновника цієї династії Якова Жука;  козакував, брав участь у боях із татарами. Можливо, був учасником повстання під проводом Якова Остряниці, теж пов’язаного із  селом. Помер біля 1671 р. У Івана Жука було четверо дітей: сини Тимофій, Яків, Федір, донька Олександра. Найбільш відомий із дітей – Федір Іванович Жученко, – був полтавським полковником. Жученки протягом тривалого часу, прямо чи опосередковано, мали значний вплив у Полтавському полку Гетьманщини).
Євгена Піддубного вулиця
Європейська вулиця